Fortuna Sittard spelers samen op de foto met de supporters
NOS Voetbal

Opnieuw onzekerheid: Fortuna kan salarissen niet uitbetalen

Opnieuw problemen bij Fortuna Sittard. Volgens crisismanager Paul van der Kraan is het nog maar de vraag of de Limburgse club dit seizoen kan afmaken.

De club kampt nog steeds met grote financiële zorgen. Hoewel de KNVB eerder oordeelde dat de Limburgse club het seizoen 'in principe' uit kan spelen, zet Van der Kraan daar nu grote vraagtekens bij.

De uitbetaling van salarissen is volgens hem een heikel punt. De spelers en staf hebben dit kalenderjaar nog niks op hun bankrekening bijgeschreven gekregen. "En tot juni geen salarissen betalen, is geen optie", zei voormalig Vitesse-directeur Van der Kraan tegen L1. "Bovendien moet er ook nog worden afgerekend met de fiscus."

Crisis

Van der Kraan stelt dat Fortuna haast moet maken met de zoektocht naar geld. Er is minimaal negen ton nodig om de noodlijdende club in leven te houden. Eerder zei de ontslagen Fortuna-directeur Joppe Sangen dat er 700.000 euro binnen was, maar Van der Kraan kan dit niet bevestigen.

Sangen werd gisteren per direct uit zijn functie ontheven. "Over een opvolger is nog niet gesproken", zei Van der Kraan toen. "Of ik zelf kandidaat ben? Geen idee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl