Spelers Fortuna Sittard druipen af
NOS Voetbal

Fortuna Sittard ontslaat directeur Sangen

Fortuna Sittard heeft algemeen directeur Joppe Sangen per direct uit zijn functie ontheven. De 41-jarige Sangen was pas sinds oktober vorig jaar in dienst bij de club en was de voornaamste woordvoerder tijdens de afgelopen financiële perikelen.

"Joppe Sangen heeft een marketing- en sales-achtergrond", lichtte extern adviseur Paul van de Kraan toe. "Op dit moment is de kostenkant echter belangrijk en dus heeft de club een sterke behoefte aan een ander type directeur. Iemand met een financiële achtergrond. Het heeft dus niets van doen met de persoon Joppe Sangen."

Paul van der Kraan

"In onderling overleg is besloten de samenwerking te beëindigen", voegde Van der Kraan toe. "Zijn contract was per maand opzegbaar. Over een opvolger is nog niet gesproken. Of ik kandidaat ben? Geen idee."

'Overleven'

"Deze beslissing is noodzakelijk om als club te kunnen overleven", vervolgt Van der Kraan. "Fortuna verkeert in een moeilijke situatie. Eerst moeten er financiële zaken worden geregeld en daarna nog veel meer."

De licentiecommissie van de KNVB gaf Fortuna vorige week tot 1 juli de tijd financiële zekerheid te bieden voor het spelen van betaald voetbal. Zo niet, dan gaat de stekker uit het betaald voetbal in Sittard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl