Er zijn diverse acties geweest om Fortuna Sittard te redden van de ondergang
NOS Voetbal

Fortuna Sittard kan seizoen afmaken

Het noodlijdende Fortuna Sittard mag het voetbalseizoen in de Jupiler League afmaken, maar de toekomst van de club staat nog steeds op het spel.

De licentiecommissie van de KNVB is na het bestuderen van de cijfers van de club van oordeel dat de financiële situatie onvoldoende zekerheid biedt voor het spelen van betaald voetbal. De komende maanden wordt onderzocht of Fortuna Sittard de licentie voor het betaald voetbal kan behouden. Daar moet voor 1 juli duidelijkheid over zijn.

Wordt Fortuna nog gered?

Jaarcijfers

Fortuna Sittard leverde dinsdag de jaarcijfers 2014-2015, prognosecijfers 2015-2016 en de halfjaarcijfers over het lopende seizoen in. De jaar- en prognosecijfers hadden al op 1 december 2015 bij de licentiecommissie moeten liggen. De commissie stelt na onderzoek van de cijfers vast dat die niet voldoen aan de richtlijnen van het licentiereglement.

Centrale Spelersraad

Bij de uiteindelijke besluitvorming van de licentiecommissie over de toekomst van Fortuna Sittard wordt ook het advies van de Centrale Spelersraad (CSR) meegenomen. De CSR krijgt de komende weken de tijd om een advies over het voortbestaan van Fortuna Sittard op te stellen.

Fortuna Sittard verkeert al geruime tijd in financiële problemen. De club kon voor dit seizoen geen sluitende begroting overleggen. Het tekort bedroeg 900.000 euro. Via diverse acties werd acht ton opgehaald, voor de ontbrekende 100.000 euro is nog geen oplossing gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl