Wordt Fortuna nog gered?
NOS Voetbal

Fortuna nog in onzekerheid

Fortuna Sittard verkeert nog altijd in onzekerheid over het voortbestaan. De Limburgse club kon de KNVB maandag in Zeist geen sluitende begroting presenteren, zo bevestigde algemeen directeur Joppe Sangen aan de NOS. "Dat hebben we niet gedaan", aldus Sangen. "We missen nog een substantieel bedrag."

De deadline van de KNVB was dinsdag 12.00 uur en voor dat tijdstip arriveerde directeur Sangen bij de KNVB in Zeist. Na een onderhoud van ruim een half uur, waarin Sangen de financiële situatie van Fortuna kon uitleggen en de benodigde financiële rapportages overlegde, vertrok hij weer richting Limburg.

Wachten op oordeel licentiecommissie

De licentiecommissie van de KNVB moet nu een oordeel vellen en doet dat volgens een statement "op korte termijn". "Het oordeel van de commissie gaat niet over een nacht ijs", laat een woordvoerder weten.

Fortuna verwacht dat de licentiecommissie zijn bevindingen op zijn vroegst over twee dagen terugkoppelt naar de club. Bij een gat in de begroting dreigt de club de proflicentie te verliezen en daarmee zou er een einde komen aan 62 jaar profvoetbal in de gemeente Sittard-Geleen.

Fortuna kreeg van de licentiecommissie van de KNVB al driemaal dispensatie voor het inleveren van de jaarcijfers over het seizoen 2014/2015 en de prognosecijfers van 2015/2016. De uiterste datum voor het inleveren van alle stukken was dus dinsdagmiddag.

Nol Hendriks

Lange tijd leek het erop dat geldschieter Nol Hendriks uitkomst kon bieden voor Fortuna. Hij heeft naar eigen zeggen een partij gevonden die garant wil staan voor de 200.000 euro die hij aan de club wil verstrekken. Hendriks wil alleen geld lenen als hij de zekerheid heeft dat hij het geld ook terugkrijgt.

De ondernemer zou dinsdagmiddag een gesprek hebben met mensen die al veel geld in Fortuna hebben gestopt en eventuele garanties zouden kunnen geven. Maar die ontmoeting is er niet geweest. Hendriks vermoedt nu dat Fortuna uitstel krijgt van de licentiecommissie en dat ze zijn hulp nu (voorlopig) niet nodig hebben.

De 78-jarige Hendriks staat vooral bekend als geldschieter van Roda JC, nog altijd zijn favoriete club. Maar ook Fortuna en MVV hielp hij al eerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl