Jens van Son (l) en Ferry de Regt vieren een overwinning van Fortuna Sittard
NOS Voetbal

Directeur Fortuna: we hebben nog een ton nodig

"Het wordt een kneiterspannende dag", zegt Joppe Sangen, directeur van Fortuna Sittard. De Limburgse club moet voor dinsdag 1 maart 12.00 uur 900.000 euro hebben binnengehaald om het gat in de begroting te dichten, anders dreigt de licentie te worden ingetrokken door de KNVB.

"Er is al zo'n 750.000 à 800.000 euro binnengehaald. We hebben dus nog ruim een ton nodig", vertelt Sangen in het NOS Radio 1 Journaal.

"Of het genoeg is, zullen we aan het einde van de dag weten. Ik wil nog wel het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek (het gebied rond Sittard, red.) eens aanspreken om ervoor te zorgen dat Fortuna niet verdwijnt. We zijn de hele dag druk bezig om die ton binnen te halen. We spreken ons netwerk aan en zoeken contact met bedrijven."

Hoeveel geld er ook wordt ingezameld, Sangen zal morgen naar Zeist afreizen om te overleggen met de bond. De KNVB wil van Fortuna een sluitende begroting voor de komende jaren hebben. Ook als de 900.000 euro wordt opgehaald, zal de club niet daaraan kunnen voldoen.

Als de voetbalbond de licentie van Fortuna intrekt, komt er een einde aan 62 jaar profvoetbal in Sittard.

Salarisproblemen

Fortuna kon deze maand een deel van de salarissen niet op tijd uitbetalen. Vanwege de financiële onzekerheid werden de jaarstukken niet goedgekeurd door de accountant. Dat leverde de Limburgers een boete op van 25.000 euro van de KNVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl