Marco Rubio
NOS Nieuws

Marco Rubio is de grote verliezer bij de voorverkiezingen

Marco Rubio lijkt de grote verliezer van 'Super Saturday'. In vier staten werden voorverkiezingen gehouden bij de Republikeinen. Ted Cruz en Donald Trump wonnen allebei in twee staten. Rubio bleef met vrijwel lege handen achter.

Ted Cruz won in Kansas en Maine, Trump haalde de meeste stemmen in Louisiana en Kentucky. Rubio wist in geen van de vier staten in de buurt te komen. In Maine haalde hij nog geen tien procent van de stemmen, en dat leverde hem geen enkele gedelegeerde op. Hij eindigde daarmee nog na John Kasich, die twee gedelegeerden kreeg.

In Kansas kreeg Rubio vijf gedelegeerden. Ted Cruz, die won in Kansas, kreeg er 24, Donald Trump tien. Ook in Kentucky en Louisiana bleef Rubio ver achter Cruz en Trump.

Partijtop

De partijtop had ingezet op Rubio om Donald Trump van de nominatie voor de presidentsverkiezingen af te houden. Maar hij lijkt tot nog toe geen partij voor de vastgoedmagnaat. Ted Cruz lijkt de enige te zijn die enigszins in de buurt van Trump weet te blijven als het gaat om het aantal gedelegeerden.

Donald Trump: Marco Rubio kan beter stoppen

Na Super Tuesday afgelopen week zei Rubio nog dat hij wel verwacht had dat hij daar niet zou winnen. "Ik heb nooit gezegd dat Super Tuesday onze avond zou worden. Vanaf nu komen er voor mij gunstigere staten", zei hij tegen Fox News. Rubio zei vandaag dat hij morgen hoopt te winnen in Puerto Rico.

Volgens Trump kan Rubio zich beter nu al terugtrekken. "Ik denk dat het tijd is dat hij stopt", zei de zakenman. "Ik wil het een op een tegen Ted opnemen."

En hij heeft zijn hoop gevestigd op zijn thuisstaat Florida, die hij vertegenwoordigt in de Senaat. In Florida worden op 15 maart voorverkiezingen gehouden. Daar geldt het 'winner-takes-all'-principe. Dat betekent dat de kandidaat die de meeste stemmen krijgt, alle 99 gedelegeerden achter zich krijgt. Maar of Rubio dat zal zijn, is maar de vraag. In de peilingen gaat Trump aan kop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl