Thomas Schoorel
NOS Sport

'Schoorel-Aguilar is verdacht duel'

De wedstrijd tussen Thomas Schoorel en Jorge Aguilar tijdens het futuretoernooi in Middelburg in juni 2015 staat, volgens de Volkskrant, op de lijst van 73 verdachte duels van de ESSA, de Europese organisatie die wanpraktijken bij gokken opspoort en verzamelt.

In de Volkskrant bevestigt de KNLTB dat het duel van Schoorel als verdacht wordt gezien door de 'schommelingen op de gokmarkt' tijdens de wedstrijd.

De 26-jarige Schoorel won de partij met 6-2, 6-2. In de Volkskrant zegt hij dat Aguilar een goede speler was. "Ik had verwacht dat het een zware wedstrijd zou worden. Ik was goed, hij was minder. Het zou zuur zijn als blijkt dat die partij verkocht zou zijn."

Het was niet de eerste keer dat Schoorel van de Chileen won. In het kwalificatietoernooi van Roland Garros in 2011 was hij ook te sterk.

Matchfixing dwingt KNLTB tot gedragscode

De andere verdachte partij was bij het challengertoernooi in Scheveningen tussen de Kazachen Andrej Goloebev en Aleksandr Nedovjesov.

Goloebev stond voor, maar Nedovjesov bleef op de gokmarkt de favoriet. Hij won ook in drie sets, mede door onnodige fouten van zijn tegenstander op cruciale momenten in de tiebreak van de tweede set.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl