Aleksandr Nedovjesov won vorige week in de Davis Cup nog van de Australiër Nick Kyrgios
NOS Sport

Mogelijk matchfixing tenniswedstrijd in Scheveningen

Op het challengertoernooi in Scheveningen is mogelijk een wedstrijd tussen twee Kazachstaanse tennissers gemanipuleerd. Bij de eersterondepartij van Andrej Goloebev en Aleksandr Nedovjesov deden zich op de gokmarkt verdachte patronen voor.

Er was niets opmerkelijks aan het duel, tot het gokgedrag halverwege de tweede set. Goloebev stond in de tweede set met 6-2, 3-3 voor toen Nedovjesov op de gokmarkt favoriet werd voor de zege. Gezien de stand was dat zeer onlogisch.

Veel fouten

In de tiebreak van die tweede set maakte Goloebev veel fouten: een dubbele fout en ballen die laag in het net eindigden. Uiteindelijk was het dan ook Nedovjesov die de tiebreak won en vervolgens de wedstrijd in de derde set (6-2) op zijn naam schreef.

Nedovjesov verloor vandaag zijn tweederondepartij en wilde na afloop geen verklaring geven over de geruchten.

Niet de eerste keer

Twee maanden terug werd een wedstrijd tussen beide Kazakken ook al een keer als verdacht aangemerkt tijdens een challengertoernooi in Frankrijk. Dit soort toernooien wordt vaker in verband gebracht met matchfixing. Het prijzengeld ligt relatief laag, waardoor spelers sneller beïnvloed kunnen worden.

Zo kwamen de Nederlandse tennissers Antal van der Duim en Boy Westerhof in opspraak na een duel in Duitsland vorig jaar. De Nederlandse tennisbond KNLTB meldde het duel toen bij TIU, een organisatie die corruptie in het tennis bestrijdt. TIU gaat nu ook de wedstrijd in Scheveningen onderzoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl