Medewerkers van PostNL in een sorteercentrum in Waddinxveen
NOS Nieuws

PostNL moet ophouden met 'dwarsbomen concurrentie'

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft PostNL berispt wegens een gebrek aan transparantie. Volgens ACM deelt het postbedrijf zijn tarieven en voorwaarden voor postvervoer niet duidelijk genoeg met de nieuwe postvervoersbedrijven, waardoor die geen concurrerende offertes kunnen opstellen.

De ACM noemt dat het "dwarsbomen van de concurrentie" en heeft een dwangsom opgelegd van 100.000 euro per dag. Bestuurslid Don van ACM: "Postvervoerders moeten wel de gelegenheid krijgen goed onderbouwde offertes uit te brengen. Daarvoor moeten ze weten welke prijzen PostNL rekent voor welke diensten."

Bezwaar

PostNL claimt dat het wel transparant is met zijn tarieven, maar zegt dat er een "logische grens is voor het waarborgen van gezonde concurrentie". Het bedrijf heeft bezwaar gemaakt, maar zal zich wel aan de aanwijzing van ACM houden, waardoor de dwangsom vervalt.

Eerder dit jaar werd PostNL ook al een paar keer op de vingers getikt door de ACM, omdat het bedrijf te hoge tarieven rekende aan concurrenten en aanbestedingsregels overtrad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl