Ajax-fans zijn zondag niet welkom in het stadion van FC Utrecht en mogen ook niet demonstreren in de Domstad
NOS Nieuws

Utrecht verbiedt demonstratie door Ajax-fans

Ajax-fans mogen zondag niet in Utrecht demonstreren. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen besloten na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie. De Amsterdamse supporters wilden actievoeren tegen de beslissing van Van Zanen om de wedstrijd Utrecht-Ajax zonder uitpubliek te spelen.

Volgens de gemeente Utrecht zijn er aanwijzingen dat supporters van FC Utrecht een demonstratie van Ajax-fans in de Domstad willen verstoren. Utrecht zegt dat er te weinig agenten zijn om de twee groepen uit elkaar te houden. Bovendien zou er geen geschikte plek zijn voor de demonstratie.

Kwetsende liederen

Burgemeester Van Zanen besloot de wedstrijd van komende zondag zonder uitpubliek te laten spelen vanwege een straf die de KNVB heeft opgelegd. Tijdens de vorige Utrecht-Ajax zong een deel van de Utrecht-achterban kwetsende liederen. De KNVB oordeelde daarop dat de Bunnikside bij de eerstvolgende editie van het duel leeg moest blijven. Op de Bunnikside zitten de fanatiekste Utrecht-aanhangers.

Omdat FC Utrecht vervolgens supporters aanbood om kaartjes voor andere vakken te kopen, is het volgens de Utrechtse burgemeester erg lastig om de veiligheid te garanderen in stadion de Galgenwaard en dus is besloten Ajax-fans te weren.

Kort geding

De supporters van Ajax vinden het onbegrijpelijk dat ze de dupe zijn van een straf die aan Utrecht is opgelegd. De fans van de Amsterdamse club hebben een kort geding aangespannen tegen de gemeente Utrecht vanwege het besluit om geen uitpubliek toe te staan. Dat heeft vanmiddag gediend, de rechter doet morgen uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl