Supporters van Ajax willen demonstreren
NOS Voetbal

Ajax-fans willen demonstreren in Utrecht

Welkom bij het duel van hun club met FC Utrecht zijn ze niet, maar toch willen de supporters van Ajax op zondag 13 december naar de Domstad afreizen. Ze hebben het plan opgevat daar te demonstreren tegen de beslissing van burgemeester Jan van Zanen om hen te weren bij de wedstrijd.

De Ajax-fans vinden het onbegrijpelijk dat zij de dupe zijn van een straf die eigenlijk de thuisclub had moeten treffen. Tijdens de vorige Utrecht-Ajax zong een deel van de Utrecht-achterban kwetsende liederen, waarop de KNVB oordeelde dat de Bunnikside bij de eerstvolgende editie van het duel leeg moest blijven. FC Utrecht bood vervolgens bezoekers van die tribune de kans om kaartjes voor andere vakken te kopen.

Omdat het volgens burgemeester Van Zanen daardoor erg lastig is geworden om de veiligheid in de Galgenwaard te garanderen, besloot hij geen Ajax-supporters toe te laten bij de traditioneel toch al beladen confrontatie. Tot groot Amsterdams ongenoegen dus. Bij de gemeente Utrecht ligt inmiddels een verzoek om te mogen demonstreren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl