In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Morgen duidelijkheid over uitsupporters FC Utrecht-Ajax

De rechter doet morgen uitspraak in de zaak die Ajax-fans aanspanden tegen de gemeente Utrecht. De Amsterdamse supporters vinden het onterecht dat de Utrechtse burgemeester Van Zanen hen zondag niet wil toelaten in stadion Galgenwaard.

RTV Utrecht schrijft dat de partijen tijdens het kort geding niet dichter bij elkaar kwamen. Ajax-fans vinden het onbegrijpelijk dat zij de dupe zijn van een straf die eigenlijk de thuisclub had moeten treffen.

Tijdens de vorige Utrecht-Ajax zong een deel van de Utrecht-achterban kwetsende liederen, waarop de KNVB oordeelde dat de Bunnikside (tribune voor fanatieke Utrecht-fans) bij de eerstvolgende editie van het duel leeg moest blijven. FC Utrecht bood vervolgens bezoekers van die tribune de kans om kaartjes voor andere vakken te kopen.

Demonstratie

Burgemeester Van Zanen van Utrecht is bang dat fanatieke Utrecht-fans daardoor dicht bij het uitvak komen te zitten. Hij besloot daarom fans van Ajax helemaal niet toe te laten.

Supporters van Ajax wilden zondag gaan demonstreren tegen het beleid van de gemeente Utrecht, maar dat protest is verboden. Volgens de gemeente Utrecht zijn er aanwijzingen dat supporters van FC Utrecht een demonstratie van Ajax-fans in de Domstad willen verstoren. Utrecht zegt dat er te weinig agenten zijn om de twee groepen uit elkaar te houden. Bovendien zou er geen geschikte plek zijn voor de demonstratie.

Advertentie via Ster.nl