Verdriet bij een wake in Roseburg
NOS Nieuws

Obama naar nabestaanden schietpartij Oregon

De Amerikaanse president Obama gaat vrijdag naar Roseburg in de Amerikaanse staat Oregon. Daar schoot een 26-jarige man donderdag negen mensen dood. De dader kwam zelf ook om het leven. Obama spreekt tijdens zijn bezoek met nabestaanden van de schietpartij.

Obama hield kort na de schietpartij een pleidooi voor een strengere wapenwetgeving. Het was de vijftiende keer dat de president zijn medeleven moest betuigen na een groot schietincident. Bij eerdere gevallen pleitte hij ook al voor strengere wetten.

Het terrein van de de school voor volwassenenonderwijs is inmiddels weer bereikbaar. Er worden deze week nog geen lessen gegeven, maar voor de studenten is slachtofferhulp aanwezig.

Hillary zichtbaar geroerd door schietpartij

De Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton schaarde zich achter Obama. Ook zij vindt dat er strengere wapenwetgeving moet komen. Bij een bijeenkomst over wapengeweld maandag vocht Clinton tegen haar tranen toen ze een moeder van een slachtoffer van een grote schietpartij introduceerde.

Het kind van de vrouw kwam om het leven bij de schietpartij op de basisschool Sandy Hook, in Newton. Bij die schietpartij kwamen 28 mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl