De curators proberen het failliete Imtech in delen te verkopen.
NOS Nieuws

Weer banen bij failliet Imtech gered

Opnieuw zijn twee onderdelen van het failliete Imtech verkocht. Imtech Industry International en Imtech Ventilex komen in handen van Techim. Bij de verkochte onderdelen werken 248 mensen. Een deel van hen werkt in Nederland.

Een ander onderdeel, Imtech Building Services, zal worden opgesplitst en in delen worden verkocht. Bekend is al dat installatiebedrijf Unica de contracten overneemt voor sprinkleronderhoud en kleine onderhoudswerkzaamheden.

Als de opdrachtgevers doorgaan met die contracten blijven de banen van 200 mensen behouden. Bij heel Imtech Building Services werken in totaal 1.200 mensen.

Spanje

Over andere onderdelen van Imtech wordt nog onderhandeld. Voor de Spaanse werkmaatschappijen gaat dat voorspoedig, zegt de curator. Met vijf partijen wordt onder strikte geheimhouding gesproken. De curator verwacht aankomend weekend meer duidelijkheid.

Imtech ging twee weken geleden failliet. Het lukte de curatoren niet om het bedrijf in zijn geheel te laten doorstarten. Daarop werd besloten Imtech in delen te verkopen. Eerder werden al een aantal andere onderdelen verkocht..

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl