Personeel bij Imtech Marine in Rotterdam
NOS Nieuws

Weer twee onderdelen Imtech verkocht

De curatoren van Imtech hebben voor twee onderdelen van het failliete bedrijf kopers gevonden. Het Belgische bouwbedrijf Cordeel neemt Imtech Belgium Holding en Imtech België over en Imtech Toegangstechniek is vanaf nu eigendom van een Zwitsers beursfonds, Agta Record. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het maken en plaatsen van automatische deursystemen.

Zo'n 800 medewerkers van Imtech houden door de overnames hun baan. De curatoren zeggen in een verklaring dat ze later deze week zeker één andere overname bekend kunnen maken.

Het installatiebedrijf Imtech werd vorige week failliet verklaard. De onderdelen Marine, Nordic en Traffic & Infra werden eerder al verkocht. In totaal zijn nu ruim 10.000 van de 22.000 Imtech-banen gered.

Failliet

Voor Imtech Building Services is geen koper gevonden. Het bedrijf is woensdag failliet verklaard. De 1200 medewerkers van dat dochterbedrijf verliezen hun baan.

Voor twee andere onderdelen, Imtech Industrial Services en Imtech Industry International wordt nog naar een koper gezocht. De salarissen van het personeel is deze week weer betaald nadat de banken de bankrekeningen vrijgegeven hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl