Het moederbedrijf Imtech N.V. ging vorige week failliet
NOS Nieuws

Ontslag dreigt voor 1200 medewerkers Imtech

Voor Imtech Building Services is faillissement aangevraagd bij de Rotterdamse rechtbank. Dat hebben de vakbonden FNV en CNV naar eigen zeggen van de curatoren van het bedrijf gehoord. Het moederbedrijf Imtech N.V. ging vorige week failliet.

Wat dit betekent voor de 1200 mensen die voor dit onderdeel van het bedrijf werken is nog onduidelijk. Zij zullen dan ontslagen worden, maar mogelijk volgt er daarna nog een doorstart.

De curatoren kunnen nog niet ingaan op de berichten, laat een woordvoerder weten. Medewerkers worden vanavond in Rotterdam bijgepraat over de situatie door de vakbonden.

'Slechtste scenario'

De bonden spreken van een harde klap: "Dit massa-ontslag komt keihard aan. 1200 werknemers betalen hiermee indirect de rekening voor de fraudekwesties in Duitsland en Polen", zegt Loes Bezemer-Videler van CNV.

"Het is het slechtste scenario en heel vervelend voor de mensen die nu tussen wal en schip vallen," zegt ook Jan Meeder van FNV.

De structuur van Imtech

Belangstelling

Multinational Imtech is opgedeeld in zeven werkmaatschappijen. Voor drie maatschappijen zijn kopers gevonden: Nordic, Marine en Verkeer en Infrastructuur. Ook voor de andere takken zou belangstelling zijn.

Maar het Nederlandse Building Services heeft de bouwcrisis niet goed doorstaan en zou volgens ingewijden ook voor de komende periode niet genoeg orders hebben weten binnen te slepen. Building Services is onderdeel van Imtech Benelux.

Andere afdelingen van die maatschappij, waar 1300 Nederlandse werknemers werken, zouden volgens Meeder op meer belangstelling van kopers kunnen rekenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl