Sepp Blatter en Michel Platini
NOS Voetbal

Blatter: Platini zette mijn broer onder druk

UEFA-baas Michel Platini heeft de broer van Sepp Blatter geïntimideerd. Dat zegt de FIFA-voorzitter in een interview met de Volkskrant. Platini probeerde de broer van Blatter over te halen om zijn broer tot aftreden te bewegen.

"Hij zei: vertel Sepp dat hij moet aftreden, anders gaat hij de gevangenis in", aldus Blatter. Zijn broer is daarop volgens een ooggetuige in huilen uitgebarsten. Het incident gebeurde tijdens het verkiezingscongres van de voetbalbond in Zürich, afgelopen mei.

De 79-jarige Blatter werd tijdens dat congres herkozen, maar maakte later bekend alsnog te vertrekken als voorzitter. Hij gaat in de Volkskrant niet in op de reden voor die ommezwaai. Hij benadrukt wel dat de intimidatiepoging van Platini niks te maken had met dat besluit.

Platini wil geen commentaar geven op de onthulling van Blatter. Iemand die dicht bij hem staat spreekt de beschuldigingen tegen. De Fransman heeft zich inmiddels kandidaat gesteld om Blatter op te volgen. De verkiezingen voor een nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond zijn op 26 februari 2016.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl