Sepp Blatter stapt op als FIFA-voorzitter

Blatter treedt af als FIFA-voorzitter

Sepp Blatter treedt terug als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Dat heeft de 79-jarige Zwitser, die vorig week nog herkozen werd voor een nieuwe termijn, bekendgemaakt op een speciaal belegde persconferentie.

Blatter wil zo snel mogelijk - tussen december en maart 2016 - een buitengewoon congres beleggen om een nieuwe president te kiezen. Tot die tijd blijft hij voorzitter van de FIFA.

"FIFA heeft herstructurering nodig", zei Blatter. "De leden van de FIFA hebben me wel een nieuw mandaat gegeven, maar dat heeft niet de steun van de volledige voetbalwereld. De supporters, de spelers en de clubs. Daarom stel ik mijn functie ter beschikking."

Zeventien jaar Blatter

Blatter bekleedde de hoogste functie bij de wereldvoetbalbond sinds 1998. Voor die tijd zat hij jarenlang in het hoofdbestuur als secretaris-generaal.

De afgelopen tijd stond zijn positie flink onder druk vanwege een reeks onthullingen over corruptie binnen de FIFA. Enkele hooggeplaatste officials werden gearresteerd. Desondanks werd Blatter afgelopen vrijdag voor de vijfde keer gekozen als voorzitter. Liefst 133 landen stemden op hem, 73 landen kozen voor zijn Jordaanse uitdager Ali bin Al-Hussein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl