Het huis van John de Mol wordt beveiligd
NOS Nieuws

Afperser De Mol hoeft de cel niet in

Dirk M., de man die tot vorig jaar dreigbrieven verstuurde naar John de Mol, hoeft niet de gevangenis in. De rechtbank heeft hem veroordeeld tot een celstraf, maar die heeft hij in voorarrest al uitgezeten.

M. krijgt een gevangenisstraf opgelegd van 441 dagen, waarvan 300 voorwaardelijk, voor bedreiging en een poging tot afpersing. Hij mag ook niet meer in de buurt van de huizen van John en Linda de Mol komen.

De man van 70 uit Zeist stuurde vanaf oktober 2013 dreigbrieven naar John de Mol, waarin hij vijf miljoen euro eiste. Als de televisieproducent niet zou betalen, schreef M., dan zou hij Linda de Mol en haar kinderen iets aandoen.

Dementie

De rechter houdt M. beperkt verantwoordelijk voor zijn daden. Hij leed al die tijd aan een ernstige vorm van dementie, waardoor hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was. Vanwege de ziekte werd hij in april al vrijgelaten.

De zaak kwam afgelopen september in de publiciteit, nadat M. een doos gebak met een dreigbrief erop bij De Mol had laten bezorgen. De banketbakker gaf de politie een beschrijving van zijn klant, waarmee een compositietekening werd gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl