Linda en John de Mol werden lange tijd afgeperst
NOS Nieuws

Afperser John en Linda de Mol komt vrij vanwege dementie

De man die wordt verdacht van afpersing van tv-producent John de Mol en zijn zus, presentatrice Linda de Mol, komt vrij. De 70-jarige man uit Zeist heeft een ernstige vorm van dementie. Artsen gaan ervan uit dat zijn gezondheid verder achteruitgaat als hij langer in de cel blijft.

De advocaat van de verdachte heeft de rechter daarom gevraagd de voorlopige hechtenis op te schorten. Die stemt ermee in. Wel heeft de rechter het paspoort van de man ingenomen en hem een contactverbod opgelegd.

Het Openbaar Ministerie heeft zich niet tegen de vrijlating verzet. De zitting, die gepland staat op 18 juni, gaat gewoon door. Daar moet de verdachte ook verschijnen.

Geldbedrag

De Zeistenaar heeft bekend dat hij John en Linda de Mol heeft afgeperst en bedreigd. Hij eiste van John de Mol een groot geldbedrag en dreigde om de kinderen van Linda de Mol iets aan te doen als er niet zou worden betaald.

De zaak kwam in september vorig jaar in het nieuws. De bedreigingen waren toen al een jaar aan de gang. De verdachte werd op 3 december gearresteerd en legde meteen een bekentenis af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl