NOS NieuwsAangepast

"Ik heb het gebak zelf afgeleverd"

"Er komt een heel mediacircus op je af, dat had ik natuurlijk ook niet verwacht." Frans Wassenaar runt sinds elf jaar een bakkerij in Blaricum, de bakkerij waarvandaan het gebak met dreigbrief naar John de Mol werd verstuurd op 18 september. Inmiddels zijn er 150 tips binnen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht.

"Op maandagmiddag 15 september is er een man in de winkel geweest die gebak heeft besteld. Daarbij moest ook een kaart worden afgeleverd aan het adres van John de Mol, op een afgesproken tijdstip, om 09.30 uur. Dat heb ik zelf keurig gedaan", vertelt Wassenaar.

Dat er een kaart of een bericht met een bestelling meegaat, komt wel vaker voor. "De man wilde een gesloten envelop bij de bestelling voegen. Het adres was uitgeknipt en op de envelop geplakt." Het maakte niet uit wat voor gebakjes er werden opgestuurd, voegt Wassenaar toe.

Recherche

Twee uur nadat het gebak bezorgd was, stond de recherche in de bakkerij. "Ze wilden iets meer weten over hoe een bestelling in z'n werk gaat: het bestellen van gebak en het afleveren ervan. Toen wist ik wel dat er iets anders in het kaartje stond dan een vriendelijke felicitatie. Gezien de snelheid en de hoeveelheid politie die daarbij betrokken was, leek het wel een zeer serieuze zaak."

De medewerksters van de bakkerij hadden de man nog nooit eerder gezien en de bakker was zelf niet in de winkel toen de bestelling gedaan werd. "De compositietekening is volgens hen erg goed gelukt."

Aanwijzingen

Wassenaar heeft veel informatie over de bedreigingen op televisie gehoord. "De politie is heel zorgvuldig geweest met de informatie", zegt Wassenaar. "Ik wist dat het over John de Mol ging, want daar had ik de bestelling afgeleverd, maar verder niets."

De bakker heeft nog steeds contact met de politie. "We hopen dat onze aanwijzingen tot de aanhouding zullen leiden. Dit moet verschrikkelijk zijn voor de familie, om met deze angsten te leven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl