Premier Tsipras, de afgelopen dag in Brussel
NOS Nieuws

Overleg Tsipras en geldschieters gaat vanochtend verder

Het topoverleg over de Griekse schuldenproblematiek is aan het begin van de nacht beëindigd. Of het iets heeft opgeleverd, is onduidelijk. De Griekse premier Tsipras praat vanochtend verder met de Europese geldschieters en het Internationaal Monetair Fonds.

De hoofdrolspelers Tsipras, Juncker (Europese Commissie), Dijsselbloem (Eurogroep), Draghi (Europese Centrale Bank) en Lagarde (IMF) hebben gisteravond laat zo'n anderhalf uur met elkaar gesproken. Ze proberen te elfder ure een uitweg te vinden uit de impasse over een nieuwe lening aan Griekenland.

Het overleg wordt volgens bronnen om 09.00 uur hervat. De Eurogroep komt later, om 13.00 uur, weer bijeen.

Geen akkoord

De 19 ministers van Financiën van de eurolanden zaten woensdagavond ook al bij elkaar, maar dat overleg duurde maar anderhalf uur en leverde geen akkoord op. Daarop trokken de hoofdrolspelers zich weer terug in de burelen van Commissievoorzitter Juncker.

Het Eurogroep-overleg van vandaag wordt een opmaat naar de EU-top, die om 16.00 uur in Brussel begint. Die top, met de leiders van alle 28 EU-lidstaten, stond al langer op de agenda. Eigenlijk zouden de hoofdthema's de vluchtelingenproblematiek en de relatie met Rusland zijn, maar de top zal nu vrijwel zeker in het teken staan van de Griekse schuldenproblemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl