De Griekse minister Varoufakis (rechts) en zijn Spaanse collega Luis de Guindos
NOS Nieuws

Optimisme werd pessimisme: Eurogroep pas vanmiddag weer bijeen

De Eurogroep is na anderhalf uur overleg over Griekenland uiteengegaan. Er is nog geen deal.

In een verklaring staat dat er om 13.00 uur weer verder wordt gesproken door de ministers van Financiën. Ze zullen dan iets voorbereiden voor de geplande bijeenkomst van Europese regeringsleiders later op de dag. Die hadden eigenlijk niet meer over Griekenland willen praten.

Het vooroverleg tussen de Grieken en de geldschieters, dat vandaag zes uur duurde, heeft niets opgeleverd. "Het optimisme van begin deze week is omgeslagen in negativisme", concludeert correspondent Arjan Noorlander.

Overleg gaat door

Het was nog onduidelijk of het overleg vanavond verder zou gaan, maar inmiddels is duidelijk dat het overleg tussen de Grieken, de Trojka en Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem aan het eind van de avond is voortgezet.

Minister Dijsselbloem liet na afloop van de Eurogroep niets van enig chagrijn merken. "Helaas is er nog geen akkoord. Maar we zijn vastberaden verder te werken, de hele nacht, als dat nodig is", zei hij.

'We zijn vastberaden verder te werken, desnoods de hele nacht'

Correspondent Noorlander zegt dat de verschillen vandaag eerder groter dan kleiner zijn geworden. Het overleg tussen de ministers van de Eurogroep eerder op de avond was dan ook niets meer dan bijpraten. Binnen anderhalf uur gingen de ministers weer uiteen.

'Alles is misgegaan'

De Eurogroep hervat dus morgen om 13.00 uur het overleg en dat is drie uur voor een geplande bijeenkomst van Europese regeringsleiders. Die hadden eigenlijk niet meer over Griekenland willen praten, maar hiermee lijkt het erop dat daaraan toch niet te ontkomen is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl