Mondkapjes bieden bescherming tegen het MERS-virus
NOS Nieuws

Eerste MERS-patiënt in Thailand

In Thailand is voor het eerst een geval van het dodelijke longvirus MERS vastgesteld. De patiënt is een 75-jarige man uit Oman. Hij kwam naar Thailand om zich in een privékliniek te laten behandelen aan zijn hart.

De man is onmiddellijk in quarantaine gezet. Hij reisde met drie familieleden in een vliegtuig naar Thailand. Zij verblijven in dezelfde privékliniek en worden goed in de gaten gehouden.

Ook anderen die met de man in contact zijn geweest, zoals vliegtuigpersoneel en de passagiers die het dichtst bij de man zaten, worden gecontroleerd.

Nederland

MERS dook ruim vier weken geleden op in Zuid-Korea. In dat land zijn er 23 mensen aan overleden. Officieel is de ziekte vastgesteld bij 165 mensen in Zuid-Korea, van wie er 17 in levensgevaar verkeren. Zo'n 6700 mensen zijn in quarantaine geplaatst, omdat ze in contact zijn geweest met MERS-patiënten. Het virus kan bij mensen en dieren een dodelijke luchtweginfectie veroorzaken.

Het virus is in Zuid-Korea geïmporteerd door een reiziger die in verschillende Golfstaten was geweest. De overgrote meerderheid van de MERS-gevallen heeft zich voorgedaan in Saudi-Arabië en in mindere mate in Oman, Dubai en andere Golfstaten. Bijna alle ziektegevallen zijn daar direct op terug te voeren.

Ook in China wordt een MERS-patiënt behandeld. In Nederland waren vorig jaar twee mensen besmet met het virus. Ze werden verpleegd in het Isala-ziekenhuis in Zwolle en het MCH Westeinde in Den Haag. Ze zijn nu allebei weer beter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl