NOS Nieuws

Protesten na politiegeweld Texas

Protest McKinney na politiegeweld

In het plaatsje McKinney in Texas hebben honderden mensen gedemonstreerd tegen het politiegeweld tegen zwarte tieners afgelopen weekend. Ze eisen het ontslag van de agent die een meisje van 14 in bikini hardhandig naar de grond werkte en zijn pistool op andere kinderen richtte om ze op afstand te houden. "Let's go swim", scandeerden de betogers.

Vrijdagavond was er een zwembadfeestje in McKinney, 40 kilometer ten noorden van Dallas. Volgens een verklaring van de politie werden daar meerdere vechtende tieners aangetroffen die daar niet woonden en ook niet naar huis wilden gaan.

Agent belaagt kinderen na zwembadfeestje

Het afgelopen jaar zijn de spanningen tussen zwarte Amerikanen en de vaak overwegend blanke politiemacht toegenomen. Er is vooral woede over de mate van geweld van sommige agenten.

'Geen nieuw Ferguson'

De lokale zwarte radio-presentator Benét Embry probeert de spanningen in McKinney te sussen. Volgens hem is er geen sprake van een nieuw 'Ferguson' of 'Baltimore', maar slechts van een zwembadfeest dat uit de hand liep.

De tieners waren niet uitgenodigd en zouden toch over de hekken zijn geklommen en onrust hebben veroorzaakt. Embry is het niet eens met de harde aanpak van de politie, maar het is volgens hem wel terecht dat ze hebben ingegrepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl