De verblijfplaats van president Nkurunziza is niet bekend
NOS Nieuws

President Burundi: blijf kalm, situatie is onder controle

De president van Burundi heeft de inwoners van zijn land opgeroepen kalm te blijven. Nkurunziza deed de oproep via Twitter en via een regeringswebsite.

Hij heeft zich niet uitgelaten over zijn verblijfplaats. Volgens Nkurunziza is de situatie onder controle en is de constitutie gewaarborgd.

Volgens een Tanzaniaanse functionaris is hij nog steeds in de Tanzaniaanse stad Dar es Salaam. Een bron bij de veiligheidsdiensten zei ook dat Nkurunziza in Tanzania is. Zijn vliegtuig kan niet vertrekken naar Burundi, omdat het vliegveld daar is gesloten vanwege de gepoogde coup.

Nkurunziza was gisteren in Dar es Salaam voor een regionale top over de politieke crisis in Burundi.

Gevechten

Een dag na de poging tot een staatsgreep is onduidelijk wie er aan de macht is in Burundi. Een deel van het leger wil de president afzetten, omdat die zich na twee presidentstermijnen verkiesbaar stelde voor een derde termijn. Volgens de wet mag de president zich maar een keer herkiesbaar stellen.

Wie heeft de macht in onrustig Burundi?

In de hoofdstad Bujumbura zijn gevechten tussen rivaliserende militairen. Er wordt onder meer gestreden om de controle over staatsmedia. Gisteren gingen duizenden mensen de straat op om de coup te vieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl