Explosie bij de wapenopslag in Sanaa
NOS Nieuws

Coalitie bombardeert wapenopslag in Sanaa

Aan de vooravond van het staakt-het-vuren in Jemen gaat de strijd tussen Houthi-rebellen en een coalitie onder leiding van Saudi-Arabië onverminderd door. In Sanaa is een wapenopslag van de Houthi's gebombardeerd.

Er zijn meerdere explosies waargenomen bij de wapenopslag in het oosten van Sanaa, de Jemenitische hoofdstad die wordt gecontroleerd door de Houthi's. Of er bij het bombardement slachtoffers zijn gevallen, is niet duidelijk.

De Houthi's stemden gisteren in met een tijdelijke wapenstilstand om humanitaire hulp mogelijk te maken voor de burgerbevolking. Het bestand gaat morgenavond in.

Vandaag werd er in Jemen nog volop geschoten en gebombardeerd. De rebellen schoten zelfs een Marokkaanse F-16 uit de lucht, die meedeed aan de coalitiebombardementen.

Dag voor wapenstilstand nog onrustig in Jemen

Omgekomen burgers

De coalitie, die de steun heeft van de VS, is eind maart begonnen met het bombarderen van Houthi-rebellen en legereenheden die trouw zijn aan ex-president Ali Abdullah Saleh. Ze willen de weg weer vrijmaken voor president Abd-Rabbu Mansour Hadi, die in januari werd verdreven door Houthi-opstandelingen.

Volgens VN-cijfers zijn sinds medio maart meer dan 1400 mensen, merendeels burgers, omgekomen bij de gevechten in Jemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl