Een agent van de Secret Service poetst een ruit van de presidentiële limousine van Obama, ook wel bekend als 'The Beast'
NOS Nieuws

Weer schandaal rond Amerikaanse Secret Service

Opnieuw is de Secret Service opgeschrikt door een schandaal. Een hooggeplaatste medewerker is met 'administratief verlof' gestuurd wegens het aanvallen van een vrouwelijke ondergeschikte met wie hij seks wilde, schrijft The Washington Post.

De man, Xavier Morales, is een manager binnen de afdeling die de antecedenten van medewerkers onderzoekt. Op een feest in Washington ruim een week geleden zou hij tegen de vrouwelijke collega hebben gezegd dat hij van haar hield en dat hij met haar naar bed wilde.

Later die avond probeerde hij zich op het hoofdkwartier van de dienst aan de vrouw te vergrijpen. Zij heeft tegen de politie verklaard dat haar baas haar armen vastgreep en haar probeerde te kussen. Na een worsteling zou hij het hebben opgegeven.

Z'n eigen feestje

Morales, die is getrouwd, laat via de Secret Service weten niet te willen reageren op de beschuldigingen van de vrouw. Hij heeft zijn penning en zijn wapen moeten inleveren. Ook mag hij zich niet meer vertonen op de kantoren van de geheime dienst.

Het feest in het restaurant was overigens ter ere van Morales zelf. Hij was benoemd tot het hoofd van het kantoor van de dienst in Louisville, een post die wordt gezien als een opstap naar de top van de dienst.

Directeur Joseph Clancy heeft via een schriftelijke verklaring aan de krant laten weten dat hij de beschuldigingen zeer verontrustend vindt.

Lange reeks

De kwestie-Morales is het laatste incident in een lange reeks van onthullingen, schandalen en pijnlijke missers.

Zo reden begin maart twee beschonken agenten van de dienst na een feestje met hun auto dwars door een onderzoek naar een verdacht pakketje bij het Witte Huis. Eerder werd de de dienst onder meer in verlegenheid gebracht door een orgie in Colombia, misdragingen in een hotel in Noordwijk, een indringer met een mes in het Witte Huis en een man met een vuurwapen bij president Obama in de lift.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl