NOS NieuwsAangepast

Secret Service plaatst agenten over

De Amerikaanse Secret Service heeft zo'n twintig medewerkers overgeplaatst vanwege twee recente incidenten met alcohol tijdens een reis van president Obama. Een van de incidenten was vorige maand bij de nucleaire top in Nederland.

Voor Obama's aankomst had een van de geheim agenten die hem moesten begeleiden zo veel gedronken dat hij laveloos in de gang van zijn hotel werd gevonden. Het was minder dan een dag voordat Obama aankwam in Nederland.

Het drankincident in het hotel in Noordwijk was extra pijnlijk voor Secret Service-directeur Pierson omdat geheim agenten een paar weken eerder in Florida ook al in de fout waren gegaan. Toen waren twee beschonken agenten betrokken bij een auto-ongeluk.

Strengere regels

Onder de medewerkers die nu zijn overgeplaatst, is het hoofd van de afdeling die verantwoordelijk is voor de begeleiding op presidentiële reizen, schrijft The Washington Post. Verder zijn de drankregels aangescherpt. Zo mogen geheim agenten in de 24 uur voor Obama's aankomst geen druppel alcohol meer drinken.

Pierson stond onder druk om maatregelen te nemen. Het imago van de Secret Service was juist wat aan verbeteren na een reeks drankincidenten in het verleden.

Gisteren werd bekend dat ook Nederlandse agenten zich hebben misdragen bij de nucleaire top in Den Haag. Tien tot vijftien politiemensen veroorzaakten onder invloed van drank lawaai in een hotel in Wassenaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl