Een beveiliger bij het Witte Huis
NOS Nieuws

Beveiligers Obama weer in de fout

De Amerikaanse Secret Service onderzoekt een incident waarbij twee beveiligers van president Obama op een barrière bij het Witte Huis zijn gebotst. Mogelijk hadden de twee te veel gedronken.

De twee agenten keerden op 4 maart na een afscheidsfeest van een collega terug bij het Witte Huis voor hun werk, schrijft The Washington Post. Daar werd op dat moment net onderzoek gedaan naar een verdacht pakketje. Daarvoor was een gebied afgezet met linten en veiligheidsbarrières.

De twee agenten trokken zich niks aan van de afzetting en reden met zwaailichten aan door het lint. Daarna botsten ze op een van de barrières, schrijft de krant.

Collega's wilden de twee, die beiden een hoge rang hebben binnen de beveiliging van Obama, een alcoholtest geven en vastzetten. De dienstdoende chef besloot de mannen echter naar huis te sturen.

Bacchanaal

De Secret Service ligt al jaren onder vuur vanwege dit soort incidenten. In 2012 richtten agenten die een bezoek van Obama aan Colombia voorbereidden een bacchanaal met prostituees aan in hun hotel. Ook tijdens een bezoek aan Nederland was er kritiek op het gedrag van agenten.

Vorig jaar oktober stapte het hoofd van de dienst op nadat een man met een mes diep in het Witte Huis had weten door te dringen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl