NOS NieuwsAangepast

Hoofd beveiligers Obama stapt op

Het hoofd van de Amerikaanse Secret Service, Julia Pierson, is opgestapt. Zij lag de afgelopen weken zwaar onder vuur na twee incidenten rond de beveiliging van president Obama.

Twee weken geleden wist een gewapende man het Witte Huis binnen te komen. De oud-militair sprong over een hek heen en rende naar binnen. Volgens de krant The Washington Post liep hij de halve begane grond over voor hij werd gepakt.

Gisteren werd bekend dat president Obama een paar dagen voor het incident bij het Witte Huis met een gewapende man in een lift had gestaan. De beveiligers van Obama merkten pas dat de man een vuurwapen bij zich had nadat de president de lift al had verlaten.

Verantwoordelijk

Pierson ging eerder deze week diep door het stof en zei dat ze volledig verantwoordelijk is voor de indringer bij het Witte Huis. In het Huis van Afgevaardigden noemde ze het incident onacceptabel.

Dat was niet genoeg voor president Obama. Hij zei dat hij iemand anders wil als hoofd van de beveiligingsdienst. Pierson diende daarop haar ontslag in.

Opvolger

Pierson wordt voorlopig opgevolgd door Joseph Clancy, die al lange tijd voor de geheime dienst werkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl