De witte heroïne werd verkocht als cocaïne
NOS Nieuws

Dealer van witte heroïne blijft vastzitten

De man die zich zaterdag bij de politie in Amsterdam meldde omdat hij mogelijk witte heroïne heeft gedeald, blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris vindt dat het om ernstige feiten gaat. De man wordt verdacht van de verkoop van witte heroïne aan drie Deense toeristen. Ook is er mogelijk vluchtgevaar.

De man (42) zag zijn foto in het tv-programma Opsporing Verzocht. Hij was zich er niet van bewust dat hij mogelijk witte heroïne had verkocht. Hij ging ervan uit dat het cocaïne was, zegt zijn advocaat Gerald Roethof tegen De Telegraaf.

Groothandelaar

Witte heroïne lijkt op cocaïne. Drie Britse toeristen kwamen erdoor om het leven en zeker twintig gebruikers werden er ziek van. Het is nog niet duidelijk of zij hun drugs bij deze dealer hadden gekocht.

De man heeft volgens Roethof na de tv-uitzending geprobeerd in contact te komen met de groothandelaar die hem de drugs had geleverd. Toen dat niet lukte, besloot hij naar de politie te gaan. Die hield hem aan en legde hem alle beperkingen op. Dat wil zeggen dat hij met niemand contact mag hebben.

Waarschuwingsborden

De gemeente Amsterdam begon na het eerste sterfgeval een grote waarschuwingscampagne. Dat was in oktober vorig jaar. Op drukke plekken in het centrum werden posters opgehangen en matrixborden geplaatst om toeristen te waarschuwen voor de dodelijke drugs. Gebruikers konden voor 2,50 euro een test kopen om hun drugs te controleren op witte heroïne. Daarnaast loofde de politie 15.000 euro uit voor de gouden tip.

De waarschuwing blijft voorlopig van kracht. De Amsterdamse politie bespreekt op korte termijn met justitie en de GGD of de borden en posters nu weg kunnen.

De verdachte zag zichzelf bij Opsporing Verzocht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl