Op posters wordt gewaarschuwd voor de witte heroïne
NOS Nieuws

Amsterdam komt met heroïnetest

Dertig Amsterdamse smartshops gaan een test aanbieden waarmee drugsgebruikers kunnen vaststellen of hun drugs witte heroïne bevatten. Burgemeester Van der Laan zegt dat de "heroïne-uitsluitingstest" 2 euro kost en vanaf morgen verkrijgbaar is.

De gemeente reageert met het initiatief op de dood van drie Britse toeristen. Die hadden witte heroïne gebruikt. Veertien andere gebruikers raakten door de drugs onwel.

De politie is met man en macht op zoek naar de dealer die de witte heroïne verkoopt. Als uit de test blijkt dat gekochte drugs heroïne bevatten, wordt gevraagd contact op te nemen met de GGD. Op die manier hopen de autoriteiten op het spoor van de dealer te komen.

15.000 euro

In Amsterdam wordt al weken gewaarschuwd voor witte heroïne, onder meer met matrixborden en posters. De politie gaat ervan uit dat de drugs door één dealer worden verkocht en heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De witte heroïne is waarschijnlijk verkocht als cocaïne. De slachtoffers hadden dat niet door, namen een hogere dosis in en kregen een hartstilstand.

Smartshops bieden heroïnetest aan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl