Willem Holleeder eind 2014
NOS Nieuws

Holleeder veroordeeld voor bedreigen Peter R. de Vries

Willem Holleeder is veroordeeld tot anderhalve maand cel voor het bedreigen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Van betrokkenheid bij het afpersen van oud-Hells Angels-voorman Theo Huisman sprak de rechtbank in Haarlem hem vrij.

De Heineken-ontvoerder moet ook negentig dagen extra uitzitten omdat hij door zijn bedreiging van De Vries de voorwaarden heeft geschonden van een eerdere vervroegde vrijlating.

Het vonnis is fors lager dan de eis. Het OM had 1,5 jaar cel geëist voor afpersing en bedreiging, plus drie jaar vanwege het schenden van de voorwaarden.

Celstraf voor Holleeder wegens bedreiging De Vries

De rechtbank stelt dat er geen bewijs voor is dat Holleeder betrokken was bij afpersing van Huisman. Dat zou zijn gebeurd door een misdaadnetwerk waarbij ook Dick Vrij en Danny K. zijn betrokken. De rechtbank doet vanmiddag in het Andes-proces uitspraak tegen veertien verdachten, onder wie Vrij en K.

De rechters achten wel bewezen dat Holleeder De Vries heeft bedreigd. Uit woede over de film over de Heineken-ontvoering ging hij in april 2013 naar het huis van De Vries en schold hem de huid vol.

Overigens zit Holleeder al bijna drie maanden vast voor een andere zaak. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties van Kees Houtman en Thomas van der Bijl in 2005 en 2006. Dit proces gaat op zijn vroegst in het najaar van start.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl