De introductie van de Galaxy S6
NOS Nieuws

Samsung legt nadruk op design bij Galaxy S6

Samsung legt de nadruk op design met zijn nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S6. Het bedrijf presenteerde de smartphone, die vanaf 10 april te koop is, vanavond in Barcelona.

In het verleden kreeg het concern regelmatig kritiek op het design van zijn smartphones. Er werd volgens critici te veel plastic gebruikt, wat de toestellen een goedkope uitstraling gaf. Daarnaast spande Apple verschillende rechtszaken aan omdat er ontwerpen van Apple zouden zijn nagemaakt.

Het afgelopen jaar begon Samsung met het gebruik van metaal voor de behuizing van zijn smartphones. De Galaxy S6 is de eerste uit de Galaxy-reeks met een behuizing van metaal en glas.

Software

Het bedrijf legde tijdens de presentatie veel nadruk op het ontwerp, niet alleen van de hardware, maar ook van de software. Met name de industrie had vaak kritiek op de Samsung-software.

Gebruikers van het toestel krijgen minder te maken met popup-meldingen. Daarnaast staan er minder 'eigen' apps standaard geïnstalleerd op het toestel.

De Galaxy S6 draait net als alle eerdere toestellen uit de serie op Android van Google. De interface daarvan is wel aangepast om gebruikers een 'Samsung-ervaring' te bieden.

De Samsung Galaxy S6 Edge (links) en de Samsung Galaxy S6

Gebogen scherm

Er komen twee versies van de Galaxy S6 uit: de gewone S6 en de S6 Edge met een gebogen scherm. Het scherm daarvan buigt af naar de zijkanten, zodat je bijvoorbeeld notificaties kunt bekijken als je van de zijkant naar het toestel kijkt.

In het najaar van 2013 liet Samsung dat voor het eerst zien bij een smartphone. Nu wordt die techniek toegepast in een Galaxy S.

Daarnaast heeft het toestel een snellere processor en een scherm met meer pixels. De camera zou bij weinig licht beter moeten werken dan toestellen van de concurrentie. De accuduur zou ongeveer gelijk moeten zijn aan die van zijn voorganger en je kunt hem draadloos opladen door het toestel op een speciale plaat te leggen.

Betaaldienst

Tijdens de introductie werd ook de eigen betaaldienst Samsung Pay geïntroduceerd. Die gaat werken met verschillende technieken om het mogelijk te maken er in zo veel mogelijk landen en winkels mee te betalen.

Net als bij Apple Pay, dat afgelopen najaar werd gelanceerd, werkt Samsung Pay met een vingerafdrukscanner in het toestel. Komende zomer moet de betaaldienst beginnen in de VS en Korea. Europa volgt later.

Andere fabrikanten

De Galaxy S6 werd gepresenteerd aan de vooravond van het Mobile World Congress, dat morgen in Barcelona begint. Dat is het belangrijkste congres van de mobiele industrie en traditiegetrouw houden veel fabrikanten van smartphones en aanverwante gadgets een perspresentatie op de zondagavond voorafgaand aan het evenement.

Onder meer HTC, Acer en het Chinese Huawei - dat de laatste jaren aan een opmars bezig is - stonden op het podium. Bij hun presentaties was, in tegenstelling tot bij Samsung, veel aandacht voor andere producten dan smartphones, zoals smartwatches en fitnesstrackers. De tablet was de grote afwezige in hun presentaties.

HTC kondigde een virtual reality-bril aan, de Vive, die erg lijkt op de Oculus Rift. De bril is bedoeld voor gamers en wordt ontwikkeld in samenwerking met gamebedrijf Valve. De HTC Vive moet dit jaar op de markt komen, maar een datum is nog niet genoemd.

De virtual reality-bril die HTC vandaag aankondigde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl