De nieuwe, metalen Samsung komt ook in het roze
NOS Nieuws

Ook Samsung komt met metalen smartphones

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Samsung brengt twee nieuwe smartphones uit met een volledig metalen behuizing. Volgens Samsung zijn de twee toestellen ook de dunste die het bedrijf tot nu toe heeft gemaakt.

Critici van Samsungs mobiele telefoons klagen vaak over de bouwkwaliteit van de toestellen, die vaak vrijwel volledig plastic behuizing hadden. De vraag is of die kritiek terecht is: uit een test van de Amerikaanse consumentenbond blijkt dat op de plastic Galaxy Note 3 meer kracht moet worden gezet dan op de iPhone 6 Plus om het apparaat te buigen. Desondanks maakt Samsung met de Galaxy A3 en A5 de overstap naar een volledig metalen behuizing, zoals concurrenten HTC en Apple eerder al deden.

Qua dikte speelt de strijd tussen Samsung en Apple zich af in de marges. De Galaxy A3 is even dun als de iPhone 6; de A5 is 0,2 mm dunner. Beide toestellen zijn vanaf 2015 verkrijgbaar in zes kleuren. Wat ze gaan kosten is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat de toestellen bedoeld zijn voor jongeren en qua prijs in het middensegment terechtkomen.

Winst gekelderd

Uit Samsungs kwartaalcijfers van gisteren blijkt dat de telecomtak van het bedrijf 74 procent minder winst heeft gemaakt dan het kwartaal ervoor, voornamelijk door sterke concurrentie in dat middensegment. Samsung heeft toegegeven niet snel genoeg op de behoeften van de markt te hebben ingesprongen.

Samsung is de grootste fabrikant van mobiele telefoons ter wereld, gevolgd door Nokia en Apple. Kijkend naar uitsluitend smartphones is Samsung ook de grootste, maar dan met Apple op plaats twee en het Chinese Huawei op plaats drie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl