KLM-directeur Pieter Elbers na afloop van de presentatie van de jaarcijfers
NOS Nieuws

Kabinet wil dat KLM autonome positie behoudt

Het kabinet benadrukt dat KLM een "voldoende autonome positie" moet houden binnen de holding Air France-KLM. Dat is nodig voor de invloed op de ontwikkeling van luchthaven Schiphol.

Uit de jaarcijfers van Air France-KLM en Schiphol die vandaag zijn gepresenteerd blijkt dat het KLM-deel van de holding winst maakt, en dat Schiphol het goed doet dankzij KLM. Het Franse deel van de holding zorgt voor een verlies van bijna 200 miljoen euro.

"Vanwege de grote betekenis van het KLM-netwerk voor onze economie volgt het kabinet de ontwikkelingen nauwgezet", zegt staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur in een reactie.

Inspanningen

De Tweede Kamer uitte onlangs grote zorgen over het voornemen om het kasgeld van KLM binnen de holding van Air France-KLM onder te brengen. Mansveld zei zich al tot het uiterste in te spannen om dat te voorkomen. "Die inspanningen hebben duidelijk resultaat gehad", zegt zij nu over het besluit dat het kasbeheer bij KLM blijft.

Mansveld overlegt binnenkort opnieuw samen met haar Franse collega Vidalies met KLM-topman Elbers en de topman van Air France-KLM De Juniac.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl