Vertegenwoordigers van de verhuurders komen bij elkaar in een advocatenkantoor
NOS NieuwsAangepast

'Onzekerheid bij V&D nog net zo groot'

Een aantal verhuurders van winkelruimte aan V&D heeft gisteravond lang gesproken over de financiële situatie van het warenhuis. De uitkomst van het overleg is niet bekendgemaakt.

"Ongeveer de helft van alle eigenaren was er. Het is zojuist afgelopen", zei economieverslaggever Wessel de Jong rond middernacht. "Ze kwamen naar buiten gedruppeld en zeiden helemaal niks."

In een persverklaring van de eigenaren staat dat er kennis is uitgewisseld en dat er over de inhoud van de gesprekken geen mededelingen worden gedaan. "Daar kan je uit concluderen dat ze niet instemmen met de huurpauze van vier maanden die V&D had voorgesteld", aldus De Jong. "Maar ze keuren het ook niet af, dus de onzekerheid bij V&D is nog net zo groot."

Kou niet uit de lucht gehaald

Onder leiding van een vastgoedbemiddelaar spraken de verhuurders over de korting die V&D wil op de huur. Er zaten ook vertegenwoordigers van het noodlijdende warenhuis zelf aan tafel. Het overleg in Amsterdam begon om 18.00 uur en zou eigenlijk tot 20.00 uur duren.

Vandaag was ook het kort geding over de dreigende uitzetting van V&D uit vier toplocaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht die eigendom zijn van IEF Capital. De rechter doet vrijdagmiddag uitspraak.

Eerder besloot V&D het personeel een loonoffer te vragen. De vakbonden willen dat dit plan voor 14.00 uur van tafel gaat, anders spannen ze een kort geding aan. "De druk op V&D blijft dus onverminderd hoog", zei De Jong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl