Financieel topman Jack Zantman met zijn advocaten tijdens het kort geding.
NOS Nieuws

V&D: verhuurder drijft ons faillissement in

V&D dreigt failliet te gaan als het uit de panden in Amsterdam, Maastricht, Utrecht en Den Haag wordt gezet. Dat zegt de advocaat van het warenhuis tegen de rechter.

Volgens de advocaat moet het bedrijf uitstel van betaling vragen als het uit de panden wordt gezet en dat leidt vrijwel altijd tot een faillissement.

In een kort geding eist IEF Capital, eigenaar van twaalf V&D-panden, dat het warenhuis uit vier toplocaties mag worden gezet vanwege een huurachterstand. V&D vindt dat een huurachterstand van 48 uur na jarenlang trouw betalen niet genoeg is om de panden uitgezet te worden. Bovendien, betoogt de advocaat, is deze rechter niet bevoegd om V&D uit de panden buiten Amsterdam te zetten.

Reddingsplan

V&D zit in de financiële problemen. Om daaruit te komen heeft het bedrijf een reddingsplan bedacht. Een van de onderdelen is om de eigenaren van de winkelpanden vier maanden geen huur te betalen en daarna een korting te krijgen.

IEF Capital zegt door dat plan alleen al dit jaar 11 miljoen euro mis te lopen. Daarbij is de vastgoedeigenaar bang dat andere winkels ook huurkorting willen als de rechter dit plan goedkeurt.

De advocaat van V&D betoogt dat de huurverlaging cruciaal is om het hoofd boven water te houden. Hij zegt dat de banken en de Belastingdienst akkoord zijn met het reddingsplan als ook de winkelpandeigenaren een huurverlaging doorvoeren.

Vrijdag doet de rechter om 12.00 uur uitspraak.

'Dit kan gewoon niet waar zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl