Alleen voor het pand in de Kalverstraat is de volledige huur betaald aan IEF
NOS Nieuws

V&D betaalt deels toch huur

V&D heeft vandaag alsnog een deel van de verschuldigde huur aan vastgoedeigenaar IEF Capital betaald. Toch gaat het kort geding over het huurgeschil vandaag vooralsnog gewoon door.

IEF Capital vraagt bij de rechter vandaag ontruiming van vier panden die V&D huurt in Maastricht, Utrecht, Amsterdam en Den Haag omdat het bedrijf dreigde de huur vier maanden lang niet te betalen en een structurele huurverlaging eiste.

Niet voldoende

V&D komt nu deels over de brug door toch een deel van de huur van deze panden te betalen. IEF vindt dit niet voldoende.

"Zolang V&D niet de bevestiging kan of wil geven de volledige betalingsachterstand per direct te zullen voldoen en ook de toekomstige verplichtingen te zullen blijven voldoen, heeft deze (deel)betaling de noodzaak tot ontruiming voor IEF Capital alleen maar versterkt," aldus het vastgoedbedrijf.

Minder dan de helft

V&D huurt in totaal twaalf panden van IEF. Voor de acht panden waarbij geen ontruiming dreigde, heeft het winkelbedrijf geen huur overgemaakt.

Alleen voor het pand in de Amsterdamse Kalverstraat heeft V&D de volledige huur betaald. Bij de andere drie panden in Den Haag, Maastricht en Utrecht gaat het om minder dan de helft van de huur.

De warenhuisketen zit in zwaar weer door tegenvallende verkoopcijfers. Eerder vroeg het bedrijf werknemers al een loonoffer te brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl