Wethouder Hugo de Jonge
NOS Nieuws

Wel ongediplomeerde bij gezin van dode baby

Bij het Rotterdamse gezin waar vorige week een kindje van tien maanden omkwam door huiselijk geweld, werd hulp verleend door twee mensen van Bureau Frontlijn, van wie eentje nog geen diploma had. "Hij stond wel ingeschreven op de hogeschool", zegt de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge vandaag in de gemeenteraad.

De NOS meldde eerder al dat er studenten betrokken waren bij de hulpverlening aan het gezin, maar de gemeente ontkende dat.

Inspectie Jeugdzorg

De PvdA uitte opnieuw zorgen over de werkwijze van Bureau Frontlijn en vraagt zich hardop af hoe de gemeente Rotterdam om wil gaan met gezinnen met zware problemen.

De SP stelde de handelwijze van de wethouder ter discussie. De fractie wilde vooral weten waarom de wethouder niet meteen heeft aangegeven dat het gemeentelijk hulpverlenersbureau Frontlijn bij het gezin betrokken was.

Alle raadsleden waren tevreden over de beslissing dat het onderzoek niet door de gemeente zelf, maar door de Inspectie Jeugdzorg wordt gedaan. De wethouder wil pas conclusies trekken over de hulpverlening als alle onderzoeken zijn afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl