NOS Nieuws

Pinautomaten ook vandaag niet bijgevuld door Brink's

Ook vandaag vullen medewerkers van geldtransportbedrijf Brink's geldautomaten niet aan. Morgenochtend is de uitspraak in het kort geding dat Brink's heeft aangespannen en tot die tijd wordt er niet gewerkt. Met het proces wil het bedrijf afdwingen dat de acties van het personeel worden gestaakt.

Sinds afgelopen zaterdag worden geldautomaten niet aangevuld door het personeel van Brink's. Zij worden gesteund door FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. Het personeel eist dat er een goed sociaal plan komt voor de mensen die worden ontslagen bij het bedrijf. Er verdwijnen bij het geldtransportbedrijf 600 van de 1000 banen, zeggen de bonden.

'In gevaar'

FNV en CNV hadden Brink's een ultimatum gesteld dat woensdagnacht afliep, maar daar heeft de directie niet op gereageerd. Volgens de directie brengt het personeel "de continuïteit van het bedrijf in gevaar" door de werkonderbreking.

Vooral Rabobank wordt getroffen door de staking. Brink's vult 95 procent van de geldautomaten van de bank. Zaterdag meldde de Rabobank dat 10 procent van zijn 2300 geldautomaten leeg is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl