NOS Nieuws

CNV: zaterdag actie personeel Brink's

Geldtransportbedrijf Brink's is volgens CNV Vakmensen niet ingegaan op een ultimatum van de bonden. Zaterdag volgen acties en zullen de geldautomaten niet worden bijgevuld door personeel van Brink's, zegt CNV-bestuurder Peter de Ridder.

In oktober kondigde het geldtransportbedrijf al een grote reorganisatie aan. Daardoor verliezen waarschijnlijk 600 van de ruim 1000 personeelsleden hun baan. Die ontslagen zouden noodzakelijk zijn omdat Brink's vanaf juli 2015 niet langer voor de Rabobank geld vervoert.

Rabobank is de grootste klant van Brink's Nederland en laat vanaf komende zomer het transport uitvoeren door Geld Service Nederland (GSN). Dat is een gezamenlijk transportbedrijf opgericht door de banken Rabobank, ABN AMRO en ING.

De bonden stelden Brink's een ultimatum. FNV en CNV eisen dat een groot deel van het personeel meegaat naar GSN en ze willen een goed sociaal plan voor de werknemers die worden ontslagen. Het ultimatum liep om middernacht af. Volgens het CNV heeft Brink's niets van zich laten horen.

Gisteren werd bekend dat Brink's zelfstandig verdergaat. Het Amerikaanse moederbedrijf wil geen geld meer in de Nederlandse tak steken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl