De bonden protesteren tegen het banenverlies bij Brink's
NOS Nieuws

Vier procent Rabo-geldautomaten leeg

De gevolgen van de actie bij geldtransporteur Brink's vallen tot nu toe mee. Dat zegt de Rabobank die het zwaarst wordt getroffen door het protest tegen het ontslag van 600 werknemers van Brink's.

Volgens de bank is vier procent van zijn 2300 geldautomaten leeg. Dat komt dus neer op 92 automaten. Hoe groot het effect van de actie is, valt niet te zeggen. Tijdens de kerstdagen wordt er sowieso geen enkele geldautomaat in het land bijgevuld.

De vakbonden hebben gezegd dat de actievoerders waar nodig automaten zullen bijvullen. Als er bijvoorbeeld in een dorp maar een geldautomaat staat, dan zullen zij ervoor zorgen dat er weer gepind kan worden.

Kort geding

De directie van Brink's heeft intussen besloten naar de rechter te stappen om een eind te maken aan alle acties. Het kort geding tegen FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen dient maandag in Utrecht.

De geldtransporteur vindt dat de bonden geen actie moeten voeren door geldautomaten niet aan te vullen. "Ze moeten de cash-logistieke dienstverleners op hun plicht wijzen om banen te behouden en niet met een actie de publiciteit zoeken".

Volgens de directie brengen de actievoerders de continuïteit van het bedrijf in gevaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl