NOS Nieuws

Meeste arrestanten Veen akkoord met schikking

Schadevergoeding voor jongeren Veen

De overgrote meerderheid van de jongeren die vorig jaar rond de jaarwisseling ten onrechte werden opgepakt in het Brabantse dorp Veen, gaat akkoord met de schadevergoeding die het Openbaar Ministerie heeft aangeboden. Dat zegt advocaat Erik Thomas, die tientallen jongeren vertegenwoordigt.

Op 30 december 2013 braken ongeregeldheden uit in Veen. De brandweer wilde een brandende auto blussen, maar tientallen jongeren gooiden glazen en vuurwerk naar de hulpdiensten. De daders vluchtten daarna een café binnen en alle aanwezigen in het café werden opgepakt. Pas in het nieuwe jaar werden de honderd arrestanten vrijgelaten.

200 euro per nacht

Volgens Thomas krijgen de jongeren die onterecht zijn vastgezet 200 euro per nacht dat ze vastzaten. Als iemand inkomen is misgelopen, dan wordt dat ook vergoed.

Thomas zegt dat hij het voorstel van het OM heeft voorgelegd aan zijn cliënten. Hij heeft zo'n 45 reacties binnengekregen. Maar een van hen ging niet akkoord met het voorstel.

Bijeenkomst

Het Openbaar Ministerie wil nog niets zeggen over de schikking. Vanavond is er een bijeenkomst in Wijk en Aalburg, waar het OM in gesprek gaat met de jongeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl