Het is niet de eerste keer dat Chris Denning wordt veroordeeld voor seks met kinderen
NOS Nieuws

BBC-dj veroordeeld voor kindermisbruik

Een oud-radiopresentator van de BBC is veroordeeld tot dertien jaar cel voor seksueel misbruik van 24 jongens in de jaren 60, 70 en 80. De slachtoffers van Chris Denning waren tussen de 9 en 16 jaar oud. De presentator heeft het misbruik toegegeven.

De 73-jarige Denning is na onder meer Jimmy Savile, Stuart Hall en Rolf Harris de zoveelste BBC-prominent die kinderen seksueel heeft misbruikt. Hij paaide jongens door hen mee te nemen naar de optredens van het muziekprogramma Top of the Pops, waar hij hen voorstelde aan presentator Savile.

Het is niet de eerste keer dat Denning wordt veroordeeld voor kindermisbruik. Hij zat een paar jaar in een Tsjechische cel omdat hij jongens had misbruikt. In Slowakije werd hij in 2008 veroordeeld voor het verspreiden van kinderporno.

Savile

De politie kwam Denning in deze zaak op het spoor tijdens een groot onderzoek naar seksueel misbruik. Dat werd opgezet nadat was gebleken dat Savile honderden kinderen had misbruikt.

Denning was in de jaren 60 een van de presentatoren op de Britse Radio 1. De meeste misbruikzaken stammen van na zijn vertrek bij de BBC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl