NOS NieuwsAangepast

Bijna 6 jaar voor BBC-presentator

De 84-jarige voormalig presentator en entertainer Rolf Harris is veroordeeld tot 5 jaar en negen maanden celstraf. Een jury had hem maandag schuldig bevonden aan de aanranding van vier meisjes tussen 1968 en 1986.

De in Australië geboren Harris presenteerde jarenlang programma's voor de Britse omroep BBC, maar was ook entertainer en artiest.

Harris vergreep zich aan meisjes in de leeftijd van 7 tot 19 jaar. Volgens de jury heeft hij zich daaraan twaalf keer schuldig gemaakt bij vier meisjes. Een van hen was een vriendinnetje van zijn dochter.

"Duistere kant"

De aanklagers beschreven hem als een man met een duistere kant die zich door zijn status onaantastbaar waande. Harris heeft altijd gezegd dat er geen sprake was van misbruik. De contacten zouden er altijd zijn geweest met wederzijds goedvinden.

Het misbruik van Harris kwam aan het licht bij het politie-onderzoek naar Jimmy Savile, de BBC-presentator die honderden jongens en meisjes misbruikte. Vorige week werd bekend dat die het ook had gemunt op zieken en mogelijk ook op lijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl