NOS NieuwsAangepast

Foute oud-BBC'er bekent misbruik

Een voormalige radiopresentator van de BBC heeft schuld bekend in 29 gevallen van seksueel misbruik. Chris Denning is na Jimmy Savile, Stuart Hall, Rolf Harris, Dave Lee Travis en Paul Gambaccini de zesde BBC-prominent die van z'n voetstuk valt wegens misbruik van jongens.

Denning heeft bij een rechtbank in Londen toegegeven dat hij tussen 1967 en 1984 zeker 29 keer jongens heeft misbruikt. De oud-presentator ontkent misbruik in twaalf andere gevallen. Zijn zaak wordt in november verder behandeld.

De 73-jarige Denning heeft een verleden op het gebied van seks met kinderen. In 2008 werd hij in Slowakije veroordeeld voor het verspreiden van kinderpornografie. Eerder moest hij al de cel in voor vergelijkbare vergrijpen.

Yewtree

Net als de andere omroeppresentatoren liep Denning tegen de lamp bij operatie Yewtree, een groot onderzoek van de Londense politie naar seksueel misbruik. Dat werd opgezet nadat bekend was geworden dat BBC-coryfee Jimmy Savile honderden kinderen had misbruikt. Gedurende het onderzoek kwamen ook namen van andere BBC'ers naar voren. Pr-goeroe Max Clifford en de komieken Freddie Starr en Jim Davidson vielen eveneens door de mand.

Denning was in de jaren 60 een van de stemmen van BBC 2 en BBC Radio 1. De meeste zaken dateren van na zijn tijd bij de omroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl