Bert van Oostveen (l) en Guus Hiddink verlaten het bondsbureau in Zeist
NOS Voetbal

Waar is Plan van Aanpak gebleven?

De boodschap die Bert van Oostveen op 21 oktober in Zeist verkondigde was helder en liet aan duidelijkheid weinig te wensen over. De directeur schetste in het bijzijn van woordvoerder Bas Ticheler de uitkomst van de evaluatie met Guus Hiddink.

"De bondscoach heeft een plan van aanpak gepresenteerd. Dat gaat hij de komende weken met jullie delen", zegt Van Oostveen om kwart voor vijf op de eerste verdieping van het bondsbureau.

Als Hiddink twintig minuten later in het bijzijn van Van Oostveen naar de parkeerplaats loopt, zegt de bondscoach: "Ik vind dat Bert het allemaal goed verwoord heeft bij jullie."

Plan van aanpak heb ik ook links en rechts gelezen. Dat is niet mijn terminologie

Guus Hiddink

Even later verstuurt de KNVB een persbericht over de evaluatie. "Gezamenlijk met de technische staf van Oranje is er een plan van aanpak opgesteld waarmee het Nederlands elftal de komende periode aan de slag gaat. Dergelijke evaluaties tussen directie en technische staf vinden overigens geregeld na een reeks van kwalificatiewedstrijden plaats."

Vreemd genoeg ontkende Hiddink gisteravond in Zuid-Korea, waar hij op staatsbezoek is met koning Willem-Alexander, dat er een Plan van Aanpak is. "Plan van aanpak heb ik ook links en rechts gelezen. Dat is niet mijn terminologie. We gaan proberen de lijn in de komende wedstrijden om te buigen naar boven."

Bert van Oostveen stond de bondscoach via Twitter direct bij.

Guus Hiddink terug in Zuid-Korea

Kees Jansma was tien jaar woordvoerder bij Oranje. Volgens Jansma doet Hiddink er goed aan om aanstaande vrijdag bij de eerstvolgende persconferentie toch met een 'plan' te komen. "Als je naar buiten brengt dat er een plan van aanpak komt, moet je je daar op voorbereiden. Ik ga ervan uit dat er een plan van aanpak wordt gepresenteerd", stelt Jansma.

"Er moet een A4-tje liggen, want alle journalisten gaan daar naar vragen. Ze hebben nog vijf dagen. Die term krijg je nu niet meer weg. Maak het, hoe dan ook."

Jansma: KNVB moet Hiddink steunen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl