Bert van Oostveen en Guus Hiddink verlaten het KNVB-kantoor in Zeist
NOS Voetbal

Hiddink blijft aan als bondscoach

Guus Hiddink blijft, ondanks de reeks matige duels van het Nederlands elftal onder zijn leiding, aan als bondscoach. Dat is de voornaamste uitkomst van een evaluatie van de KNVB-directie met de 67-jarige coach.

Oranje verloor aan de hand van Hiddink een oefenwedstrijd tegen Italië en de EK-kwalificatieduels met Tsjechië en IJsland. Het thuisduel met Kazachstan leverde een moeizame zege op.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, constateerde na de nederlaag in IJsland dat er bij het Nederlands elftal problemen waren "met een structureel karakter" en drong aan op de vervroegde evaluatie.

Die problemen blijken de voortzetting van het bondscoachschap van Hiddink niet in de weg te staan.

"De technische staf heeft een overduidelijk plan van aanpak gepresenteerd. Hoe zij denken de komende periode in te gaan en op welke wijze zij de puntjes op de i gaan zetten naar de komende wedstrijden toe", aldus Van Oostveen.

"Het was een ander begin dan gepland en gedacht", zei Hiddink na afloop van de evaluatie. "Het is na een fantastisch WK een terugslag. We hebben een analyse gemaakt en gaan weer vooruitkijken. De komende tijd zal gaan blijken hoe we dat gaan doen."

Van Oostveen: "Er is veel vertrouwen en we gaan ervan uit dat we de komenden wedstrijden gaan winnen en weer terugkeren bij de top van Europa."

Cruijff over Hiddink

Ook Johan Cruijff had vanuit Barcelona, waar Ajax op bezoek is voor de Champions League, wat te zeggen over de kwestie. Hij vindt dat Hiddink best wat agressiever mag zijn in zijn antwoorden naar de pers.

Er is veel vertrouwen

KNVB-directeur Bert van Oostveen
Cruijff: Hiddink moet wat agressiever zijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl